pátek 3. května 2024 Alexej

Hraničtí kriminalisté zadrželi čtyři osoby, tři jsou podezřelé z prodeje a distribuce drog

Kriminalisté z Hranice zadrželi v minulém týdnu několik osob podezřelých z prodeje a distribuce návykových látek, konkrétně pervitinu a marihuany. Tři osoby jsou nyní trestně stíhány a hrozí jim několikaleté vězení. Dvě z nich za tuto trestnou činnost již byly v minulosti obviněny.

Začátkem minulého týdne zadrželi policisté sedmadvacetiletou ženu a dva muže. Jeden z mužů, který je uživatelem drog, byl tentýž den propuštěn na svobodu. Zbylé dvě zadržené osoby skončily v policejní cele. „O dva dny později si žena vyslechla obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropnímu látkami a s jedy a stejně tak byl obviněn i jednačtyřicetiletý muž, který byl zadržen za pomoci donucovacích prostředků současně s uživatelkou,” uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Podle mluvčí žena distribuovala pervitin a marihuanu na Hranicku minimálně od začátku tohoto roku, ale žádný záznam o prodeji a distribuci návykových látek v trestním rejstříku dosud nemá. „Opačnou zkušenost má obviněný muž, který se v minulosti této trestné činnosti dopustil a byl za ni i odsouzen. I jemu kriminalisté prokázali, že prodával, nebo zdarma předával pervitin dalším uživatelům na Hranicku a Novojičínsku,” řekla Zajícová. Trestní stíhání obou probíhá na svobodě a obviněným hrozí několikaleté vězení.

Ve stejném týdnu byl zadržen ze stejného důvodu také devětadvacetiletý muž z Hranice. Za prodej a distribuci drog byl už jednou odsouzen. Před třemi lety dostal trest obecně prospěšných prací. „Trest ho nicméně nepřesvědčil o tom, aby dále nepokračoval v protiprávním jednání a dál distribuoval pervitin na Hranicku minimálně od léta loňského roku,” upřesnila mluvčí a dodala, že byl také obviněn ze stejného trestného činu a nyní je stíhán na svobodě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, Hranice, Přerovsko, policie, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.