pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jorkšír ve svetru zaměstnal hned tři hlídky. Strážnici ho odchytili až po 17 hodinách

Malý jorkšír v elegantním úpletu nadělal přerovským strážníkům velká trable. Odchytit se ho povedlo až zhruba po sedmnácti hodinách, když zaměstnal hned tři hlídky. Vtipně vše okomentoval tradičně Miroslav Komínek.

Vše započalo v úterý okolo 10 hodiny večer, když oznamovatelka zavolal strážníky, protože malý pes kvíkal. „Když byl již nějakou dobu přivázán ke stromu v jedné z ulic na kraji města. Hlídka, kterou žena přivolala, ho po příjezdu stihla pouze vyfotit, načež se oznamovatelky lekl, vyvlíkl se z vodítka a zmizel v temnotách,“ uvedl zástupce ředitele Městská policie Přerov Miroslav Komínek.

Jorkšír dal o sobě vědět až po patnácti hodinách, když svědkyně nahlásila, že po jedné ulici běhá od rána malý pes ve svetru. „Ten si uniformy pravděpodobně dobře pamatoval, protože po spatření strážníků nasadil rychlost a opět se mu podařilo zákonu na poslední chvíli uniknout,“ řekl Komínek.

„Po dalších dvou hodinách přišlo nové oznámení, tentokrát na malého psa v roláku. Vzhledem k tomu, že byl tulák venku již minimálně sedmnáct hodin, byli strážníci odhodláni ho lapit stůj co stůj,“ dodal.

To se nakonec povedlo. Strážnicí pak zjistili u zběsilého jorkšíra zranění, které bylo pravděpodobně způsobené kolizí s autem. Pracovnicí útulku byl převez na ošetření k veterináři. Následně se podle čipu zjistila i majitelka.

„My jsme spokojeni, že tulák, jehož dávní předci lovili krysy a potkany v hrabství Yorkshire, a který dokázal zaměstnat postupně tři hlídky, skončil, kde má,“ uzavřel Miroslav Komínek.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky strážníci, hlíkda, jorkšír, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.