pondělí 29. dubna 2024 Robert

V Přerově se v noci ze soboty na neděli kvůli rekonstrukci úplně uzavře podjezd do Předmostí

V noci ze soboty na neděli se od sedmi hodin večer do sedm hodin ráno úplně uzavře podjezd do Předmostí v Přerově. Průchod bude umožněn pouze chodcům. Řidičům je doporučeno, aby při cestě z Předmostí do Přerova jeli raději přes Lýsky.

Částečná uzavírka podjezdu pod železnicí, který se nachází mezi Přerovem a jeho místní částí Předmostí, komplikuje situaci řidičům už od července. Většina z nich ale chápe nutnost rekonstrukce železničního uzlu, kterou provádí Správa železnic – a naučila se využívat dvou objízdných tras. Jedna z nich vede jednosměrně přes podjezd v Lýskách, druhá přes koleje u Dluhonic. O tomto víkendu se ale i tam situace trochu ztíží. Město na to upozornil zhotovitel.

„Máme informaci, že o víkendu 12. a 13. září budou muset řidiči počítat se dvěma komplikacemi. V noci ze soboty na neděli – od sedmi hodin večer do sedmi ráno – se úplně uzavře podjezd do Předmostí, průchod má být umožněn pouze chodcům, a ti se budou muset řídit pokyny pracovníků stavby.  Kromě toho ale bude po oba dny v trase objížďky, tedy v oblasti přejezdu u Dluhonic, probíhat úprava trakčního vedení, takže doba stání se může ještě více prodloužit,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Řidičům je proto doporučováno, aby při cestě z Předmostí do Přerova jeli v sobotu a v neděli raději přes Lýsky. „Trasa z města směrem na Olomouc zůstává stejná jako v předešlých dnech – průjezd pod tratí v Předmostí bude vyjma noci umožněn,“ doplnil radní Navrátil.

Správa železnic, která rekonstrukci provádí, uzavřela podjezd do Předmostí v posledním červencovém týdnu. Stavební firma tu musí rozšířit most z každé strany zhruba o jeden metr, což má přinést lepší obslužnost samotných kolejí.  Dělníci tu budou podle harmonogramu pracovat až do 6. listopadu, kdy proběhne poslední úplná noční uzavírka - a pak bude do podjezdu opět navrácen obousměrný provoz.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto prerov.eu

Štítky Přerov, oprava, rekonstrukce, podjezd, uzavírka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.