pondělí 6. května 2024 Radoslav

Přerovský magistrát se připravuje na mimořádná opatření

Ačkoliv Přerov není na seznamu covidem výrazně postižených oblastí, úředníci magistrátu se chystají na případnou změnu situace. Vymýšlejí opatření, která v případě zvýšení počtu nakažených zajistí chod úřadu.

Po nařízení primátora města a tajemníka magistrátu úřad intenzivně připravuje pro práci se vzdáleným přístupem. „Jde především o dovybavení technikou, ověření fungování dálkového připojení, chystání podkladových materiálů pro práci z domova, přípravu podmínek nutné spolupráce zaměstnanců pracujících z domu a z magistrátu,“ řekl šéf úředníků Petr Mlčoch. Do pondělí 14. září chce být magistrát připraven na případné okamžité zahájení střídání oddělených skupin zaměstnanců. 

Občanů, kteří plánují v těchto dnech navštívit magistrát, se týká několik doporučení. „Upřednostňujeme kontakt s našimi pracovníky v elektronické, telefonické či jiné distanční formě. Doporučujeme lidem, aby dokumenty v listinné podobě podávali prostřednictvím podatelny anebo poštou. Hlavně prosíme, aby využívali objednávkový systém, nebo se v případě potřeby domluvili telefonicky, či e-mailem s úředníkem na schůzce,“ řekl tajemník Mlčoch. V pátek bude úřad pro neohlášené klienty uzavřen, ale je možné si domluvit schůzku. Kontaktního místa Czech Point v Bratrské ulici se páteční omezení netýká, bude přístupné po zazvonění u levých vchodových dveří. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prerov.eu | Zdroj prerov.eu

Štítky koronavirus, Přerov, magistrát, opatření, úřad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.