neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Nemocnice Hranice zakázala návštěvy, dětská klinika ve fakultce je omezila

Nemocnice v Hranicích na Přerovsku kvůli rostoucímu počtu nákaz koronavirem zakázala až do odvolání návštěvy na všech svých lůžkových odděleních. Chce tak snížit riziko přenosu onemocnění covid-19 na pacienty. Návštěvy tento týden omezila také dětská klinika Fakultní nemocnice Olomouc. Ve FN Olomouc byly už minulý týden zakázány návštěvy na čtrnácti klinikách. Vyplývá to z informací na webech nemocnic. Při návštěvě pacientů musí mít lidé roušky a před vstupem na oddělení si dezinfikují ruce.

Na lůžkových odděleních dětské kliniky FN Olomouc může jeden z rodičů i nadále doprovázet své hospitalizované dítě. Pokud je ale dítě v nemocnici samo, tak je povolena pouze návštěva jedné osoby.

Nemocnice v kraji už na jaře kvůli pandemii koronaviru zakázaly návštěvy na lůžkových odděleních. Například plošný zákaz ve FN Olomouc trval zhruba dva měsíce, návštěvy byly postupně obnovovány od konce května na některých klinikách.

Nemocnice Šumperk má omezeny návštěvy už od jara, kdy se nákaza koronavirem začala v Česku šířit. Návštěvy jsou povoleny na porodnickém oddělení, ale na ostatních odděleních nemocnice návštěvy schvaluje individuálně v závislosti na dané situaci, a to vždy po předchozí domluvě s vedoucím lékařem.

„Toto opatření před případnou nákazou našich hospitalizovaných pacientů se totiž v průběhu boje s koronavirovou nákazou ukázalo být jako jedno ze stěžejních," řekla mluvčí Nemocnice Šumperk Hana Hanke.

V nemocnicích v Prostějově, Přerově a Šternberku, které provozuje společnost AGEL Středomoravská nemocniční, také stále platí zákaz návštěv. „Výjimku mají doprovody rodiček a návštěvy na oddělení šestinedělí a návštěvy na odděleních LDN," řekla mluvčí Agelu Radka Miloševská.

Nárůst počtu potvrzených nákaz novým koronavirem se v Olomouckém kraji začal zrychlovat, denně přibývají desítky nových případů. Ministerstvo zdravotnictví nyní v kraji eviduje od začátku pandemie 1786 případů covidu-19.

Denní přírůstek počtu případů v Česku byl po třech dnech opět rekordní. V úterý jich přibylo 1 677. Ze 38 896 potvrzených případů je aktuálně nakažených 15 807 lidí. Průběh nemoci je u nich většinou mírný nebo bez příznaků, s covidem-19 bylo podle údajů k pondělku v nemocnici 333 lidí, v těžkém stavu bylo 78 z nich.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, koronavirus, Přerovsko, Olomouc, Hranice, FNOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.