pondělí 29. dubna 2024 Robert

FOTO: Patnáct zatoulaných koz se připojilo ke školní skupině, naháněli je strážníci

Úsměvný zážitek si ze školního výletu odnesla skupina přerovský školáků. Po cestě se k nim totiž přidalo stádo koz, které utekly majiteli. Situaci řešili přivolaní strážníci. Přečtěte si příběh v podání Miroslava Komínka z Městské policie Přerov.

V úterý dopoledne vyrazila paní učitelka s žáky na čerstvý vzduch. Když se pak s třídou vracela, zjistila, že se skupina rozrostla o dalších patnáct členů. K omladině se připojilo stádo bezprizorních koz a spokojeně si to štrádovalo se školáky do města. Zkrátka kozí dopuštění. Na místo během chvíle dorazily dvě hlídky, kterým nějakou dobu trvalo nahnat sudokopytníky bloumající po okolí a spokojeně spásající akáty do jednoho houfu. 

Co však s tolika kozami? Strážníci je nakonec odvedli na nedalekou restaurační zahrádku a tam je dočasně uzavřeli. Operační středisko mezitím žhavilo telefony a zjišťovalo, zda někomu nechybí kozy. Občas bylo potřeba vysvětlovat, že se nejedná o nejapný žert ani pubertální výstřelek. Nakonec se skrz sociální síť ozval chovatel, který vůbec netušil, že mu mečící rohaté stádo vzalo roha a přišel si je vyzvednout.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Přerov

Štítky kozy, Přerov, strážníci, škola, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.