sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Hromadící se spodní voda poputuje do předmostského rybníka

Přerovští radní plánují zhotovit studii, která nabídne řešení častého hromadění velkého množství vody v místě frekventovaného podjezdu mezi Přerovem a Předmostím.

Spodní voda na silnici pod železničním mostem je dlouhodobým problémem místních občanů i projíždějících řidičů, řešením by mělo být její odvedení do nedalekého rybníka v Předmostí. 

„Studie nám detailně vyhodnotí umístění potrubí do nové trasy i výkon stávajících čerpadel v podjezdu k předpokládanému množství čerpané vody. Obsahovat bude rovněž pracovní řezy ve vazbě k železnici,“ říká přerovský primátor Petr Měřínský. Možnost odvést vodu do rybníka podél trati byla vyhodnocena jako nejlepší ze tří možností. Variantou také bylo část výtlaku odvádět v tělese silnici, která vede do Dluhonic nebo vodu vést podél svahu stavby mimoúrovňového křížení, která zatím není hotová.

„Voda z podjezdu bude odváděna podél železniční tratě – a to částečně společně s výtlakem z areálu firmy Navos,“ doplňuje Pavel Gala z odboru rozvoje přerovského magistrátu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky studie, voda, podjezd, Předmostí, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.