úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Místo jednoho bodu žádný! Zápas Přerova byl kontumován. Co na to říkají manažeři?

Hokejisté Přerova přišli o získaný bod proti Vrchlabí, který si připsali v pondělní dohrávce 1. kola CHANCE ligy. V jejich brance nastoupil neoprávněně Ondřej Kacetl. Zápas byl tedy kontumován v poměru 5:0 pro tým z města, které je poblíž Krkonoš.

Důvodem je neoprávněný start brankáře Ondřeje Kacetla, jehož hostování mezi kluby Pardubic a Komety Brno bylo omezeno tím, že nesmí nastoupit do utkání proti Vrchlabí, které je partnerským klubem Dynama.

„Velmi nás to mrzí. V současné těžké době, kdy se řeší překládání zápasů a řada dalších věcí se tato podmínka a dohoda mezi Pardubicemi a Kometou opomenula. Musím však říct, že tuto podmínku v nesestupové soutěži považuji za absurdní,“ uvedl sportovní manažer Zubrů Pavel Hanák na stránkách klubu.

Je to nešťastné řešení, myslí si sportovní manažer Zubrů

„Spousta klubů bojuje s existenčními problémy, řeší se fungování sportu v republice a mnohem zásadnější věci, než je zakazovat hráčům nastoupit proti své farmě. Je to nešťastné řešení. Pevně věřím, že nás ztracený bod nijak neovlivní a budeme bojovat o další,“ poznamenal Hanák.

Sportovní manažer Vrchlabí o této podmínce vůbec nevěděl a velice ho to překvapilo. „Je dobře, že jsme ten zápas vyhráli i na ledě a pro Přerov to znamená ztrátu pouze jednoho bodu. Vždy je lepší, když se rozhoduje na ledě a ne u zeleného stolu,“ řekl Jiří Jakubec na stránkách klubu.

Kontumace zápasu s Přerovem Komise STK dnes rozhodla o kontumaci zápasu Přerov - Vrchlabí, který se odehrál v pondělí...

Zveřejnil(a) HC Vrchlabí dne Středa 7. října 2020

Kromě kontumace má Disciplinární komise svazu udělit pokutu Přerovu ve výši pěti tisíc korun.

Zubři v pondělním zápase prohrávali o dvě branky, jenže nakonec se jim povedlo srovnat a dotáhnout zápas alespoň do prodloužení a následujících nájezdů. V těch uspěli hosté díky Heřmanovi. Přerov tedy kvůli kontumaci nemá z utkání ani bod a v tabulce se posunul na 13. místo. Zatím Hanáci vybojovali sedm bodů z pěti zápasů a další duel je čeká dnes ve středu, a to na ledě Kladna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Zapletalová

Štítky hokej, CHANCE liga, Přerov, Kacetl, neoprávněný start

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.