úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Opilý cizinec neuposlechl výzvu policistů, rozjel se a narazil do jejich auta

V úterý okolo desáté hodiny večer přijali policisté oznámení o vozidle Volkswagen Golf s podnapilým řidičem, jenž se měl pohybovat na ulici Dvořákova a Želatovská v Přerově. Poté, co naboural do policejního auta, mu bylo naměřeno přes 1,7 promile alkoholu v dechu.

Po příjezdu policie na oznámené místo muž sám zastavil v prostoru křižovatky ulic Žižkova a Klívarova a zůstal sedět v autě.

„Hlídka muže vyzvala, aby vypnul motor a z vozidla vystoupil. Na místo se mezitím dostavila i další hlídka policistů, která své služební vozidlo zastavila před kontrolovaným autem. Řidič Golfu však na výzvu nereagoval, rozjel se a čelně narazil do levého boku policejního vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Policisté ho vytáhli ven a spoutali

Poté iž motor Golfu zhasnul, řidič se ještě snažil nastartovat auto, ale policisté mu v tom zabránili. „Za užití donucovacích prostředků jej z vozidla vytáhli ven předními dveřmi na straně spolujezdce. Poté jej svedli na zem a spoutali,“ řekla policejní mluvčí.

Policisté pak zjistili, že se jedná o čtyřiadvacetiletého cizince. Dechová zkouška u něj naměřila přeš 1,7 promile alkoholu v dechu. Opakovanou zkoušku i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve odmítl. Cizinec byl nakonec převezen na protialkoholní záchytnou stanici.

Cizinec neměl ohlášený pobyt na území ČR

„Najevo vyšla také skutečnost, že muž není ohlášen k pobytu na území ČR,“ prozradila Vanková. Ta také sdělila, že na služebním policejním voze vznikla škoda zhruba za 30 tisíc korun a na Golfu asi 10 tisíc korun.

Muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Dále peněžitý trest a zákaz činnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, krimi, auto, srážka, cizinec, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.