sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: Srážka auta s kamionem na půl dne zablokovala dopravu

Lehkým zraněním a škodou převyšující 800 tisíc korun skončila pondělní nehoda na Přerovsku. Řidič peugetou dostal při přejíždění do levého pruhu vozovky smyk, který ho odmrštil do protisměru, ve kterém jel kamion s návěsem, se kterým se srazil. Kamion skončil převrácený na boku v příkopu u silnice. Cesta byla uzavřena až do pozdního večera.

Nehoda se stala v pondělí po třinácté hodině u Lipníku nad Bečvou, kde jel třiačtyřicetiletý řidič Peugeotu 5008 po čtyřproudé silnici směrem z Hranice na nájezd na dálnici D1. „Při předjíždění z pravého jízdního pruhu do levého nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu komunikace a na mokré vozovce dostal smyk a přejel vlevo do protisměru, kde narazil do protijedoucího nákladního vozidla Daf s návěsem. Následkem nárazu ztratil šestačtyřicetiletý zahraniční řidič nákladní soupravy kontrolu nad vozidlem, přejel vlevo do protisměru, prorazil svodidla a převrátil se na bok mimo komunikaci,” popsal nehodu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Žádný z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu. Z místa byli oba s lehkými zraněními převezeni záchrankou do blízké nemocnice. Silnice byla běhěm šetření uzavřena, policie odkláněla dopravu do půl desáté večer.

„Při nehodě také došlo k poškození dalšího osobního vozidla Renault Megane, které jelo ve stejném směru jako nákladní souprava. Poškodily jej odlétající fragmenty z nákladního vozidla při nehodě,” doplnil mluvčí. Hmotná škoda se vyšplhala na 805 tisíc korun.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie Přerov

Štítky nehoda, krimi, policie, Přerovsko, Lipník nad Bečvou, D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.