neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Přerov pokračuje s přípravami městských Vánoc, jejich uskutečnění záleží na vládních opatřeních

S první adventní nedělí, která letos vychází na 29. listopadu, očekávají obyvatelé Přerova veřejnou akci spojenou s rozsvícením vánočního stromu. Jak však bude tento den v Přerově vypadat, je zatím nejisté. Organizátoři sice v tuto chvíli připravují městské Vánoce, ale záležet bude na opatřeních vydaných vládou.

„Jisté je, že máme vybraný strom, který Přerovu daroval obecní úřad v Radslavicích. Jedná se o krásnou douglasku, která bude zdobit náměstí,“ nastínil ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček. Jehličnan má být převezen do města v sobotu 21. listopadu, v průběhu týdne bude na strom navěšeno dvě stě nově pořízených bílých baněk v kombinaci s barevnými, zdobit ho bude světelný řetěz, špici zkrášlí rovněž nová hvězda ve 3D formátu – a v neděli 29. listopadu v šest odpoledne se strom rozsvítí. Jestli to bude s diváky, nebo bez nich, se zatím neví.

„Pokud budeme moci lidi pozvat, mohou se těšit na pěvecký sbor Vocantes a kapelu Argema. Dále je v plánu dvacet šest „hracích dnů“ s prezentací kapel i školních souborů. Počítá se prozatím i s programem na Mikuláše a koncertem na Štědrý den,“ řekl Macíček. V tuto chvíli je aktuální rovněž tradiční trh s deseti až dvanácti stánky i historický jarmark na Horním náměstí, který by se měl konat na stříbrnou neděli. Také betlém na Horním náměstí se na první advent rozsvítí.

„Pokud nám vládní opatření plánované adventní oslavy nedovolí, bude jen na náměstí strom a pod ním kasička. Už jsme odsouhlasili, že výtěžek sbírky bude tentokrát věnovaný sdružení Alfa handicap, která chce peníze použít na nákup kompenzační pomůcky,“ doplnil primátor Měřínský.

Zatím je v přípravě i silvestrovský a novoroční program – bude-li situace příznivá, dočkají se diváci plavecké šou v řece Bečvě i ohňostroje na Nový rok, v opačném případě se budou muset obejít i bez těchto tradičních akcí. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky Vánoce, vánoční strom, Přerov, rozsvícení stromu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.