sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kvalitní spánek je základem úspěšného dne. Jak vybrat pro vaše tělo tu nejlepší matraci?

PR článek

Naše fyzické i psychické síly na další den dokážeme nejlépe zregenerovat ve spánku. V průměru v něm každý člověk stráví třetinu svého života. Základem zdravého spánku je ale v první řadě kvalitní postel včetně roštu a matrace. Přerovská firma DŘEVOČAL s.r.o. se na kvalitní spánek zaměřuje již od roku 1990. V její nabídce naleznete velký výběr matrací nejrůznějších typů, které jsou pravidelně oceňovány zákaznickými cenami spokojenosti.

Pro kvalitní a zdravý spánek je potřeba uvolnění páteře, kloubů, svalů a orgánů, které mají vliv na důležité životní funkce. „Všeobecně platí zásada zachovat při ležení na boku páteř v rovině. Meziobratlové ploténky se tak mohou uvolnit a nedochází k jejich deformaci a následné bolesti zad,“ říká majitel firmy Dřevočal a odborník na zdravý spánek Milan Viceník. Při výběru matrace je nutné pamatovat na její tvrdost, která by měla být odvozena od toho, jak bude matrace zatížena. „Příliš tvrdá matrace by mohla deformovat páteř, stejně tak jako příliš měkká,“ říká Viceník, jehož firma vyrábí matrace ve čtyřech stupních tvrdosti.

Chcete se dozvědět více o zdravém spánku nebo potřebujete poradit s výběrem vhodné matrace přímo pro Vás? Navštivte webové stránky firmy Dřevočal, prohlédněte si její nabídku a vyberte si to nejlepší pro Váš spokojený spánek. Matraci je ale nejlepší vybírat na vlastní kůži. Na webu proto najdete dlouhý seznam prodejen, kde si matraci můžete pohodlně vyzkoušet. 

Vlastnosti matrace se odvíjí od materiálu, ze kterého je vyrobena. Dřevočal se zaměřuje nejen na polyuretanovou pěnu, ale také na pěnu „studenou“. „Studená pěna je při výrobě foukána za studena. Díky větší pórovitosti je tak vzdušnější a poddajnější,“ vysvětluje Milan Viceník. Zmínil také Bio pěnu s obsahem sojového extraktu nebo matrace z kokosového vlákna neboli kůry kokosových ořechů. „Oblíbené jsou také matrace z antibakteriální pěny, které jsou vhodné především pro alergiky,“ dodává.

Nejoblíbenější Lima sbírá ocenění

Nejoblíbenější a nejprodávanější matrací z velkého výběru firmy Dřevočal je sedmizónová sendvičová matrace Lima. Také kvůli její příznivé ceně se matrace Lima stala již čtyřikrát za sebou Produktem roku na nákupním serveru heureka.cz. „Nosné vrstvy matrace jsou vytvořeny kvalitními elastickými pěnami MediFoam. Ty jsou tvarovány do takzvaných masážních nopů, které zabezpečují prokrvení pokožky a uvolnění svalů během spánku,“ popisuje Viceník hit mezi matracemi firmy Dřevočal.

Na co si dát pozor při nákupu matrace?

- Dávejte si pozor při koupi levných matrací.
- Nakupujte pouze u odborníků a nechte si poradit od vyškolených prodejců.
- Nakupujte jen ty matrace, do kterých se můžete podívat a prověřit si jejich složení.
- Matrace by měla mít snímatelný potah.
- Vždy je dobré si matraci předem vyzkoušet.

Vedle obsahu matrace je potřeba zaměřit se i na její potah. Přerovská firma Dřevočal nabízí vedle klasického úpletu také speciální potahy, které bez jakýchkoliv chemických přísad chrání před roztoči, bakteriemi nebo mnoha plísněmi. „Naše speciální potahy výborně odvádějí vlhkost od těla, rychle vysychají a jsou příjemné na dotek. Velkou výhodou je možnost tento potah vyprat,“ uvádí Viceník. Se zdravým spánkem souvisí nejen matrace, ale i kvalitní postel, rošt a lůžkoviny. O všechno se Dřevočal umí postarat.

V Olomouci naleznete velký výběr matrací značky Dřevočal v prodejně Nábytek Hrůzek v prvním patře obchodního domu Senimo. Navštívit ale můžete také nedávno otevřený moderní showroom přímo v Přerově, jen na dohled od výrobní haly firmy Dřevočal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky postel, spánek, zdraví, dřevočal, přerov, matrace, rošt, spaní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.