neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Dostupné sportování. Školky v Přerově spojil sportovní projekt, čekají na uvolnění

Několik přerovských mateřských škol se zapojilo do nového projektu s názvem Sportujeme ve školce. Zaměřen je na základy atletiky, gymnastiky a míčových her. Zázemí najdou děti v nové hale v přerovské místní části Žeravice. Po uvolnění epidemických opatření budou do zmodernizovaného sportovního areálu jezdit děti z šesti školek dvakrát za měsíc. Řekla to mluvčí radnice Lenka Chalupová. Hala za 16 milionů korun byla v Žeravicích otevřena na konci září, prostor od počátku nabízí všem sportovcům v okolí.

„S projektem přišel Sportovní klub Žeravice a nám se jejich nápad líbil, neboť chceme podporovat zvýšení pohybové aktivity u dětí předškolního věku. Sportovat budou děti ze školek z místních částí Předmostí, Čekyně, Vinary, dále pak ze zařízení v ulicích Sokolská, Optiky a Kozlovská," uvedl náměstek přerovského primátora Petr Kouba (ODS).

Rodiče zaplatí 20 korun za každou hodinu jako příspěvek na dopravu

Projekt je určený pro děti od pěti do sedmi let, které se zábavnou formou pod vedením profesionální trenérky a instruktorky budou učit zejména základům atletiky, gymnastiky a míčových her. „Pilotní projekt počítá s deseti lekcemi, na každé z nich má být asi 50 dětí a rodiče za každou hodinu zaplatí 20 korun jako příspěvek na dopravu. Zbylou část nákladů uhradí město, které se bude podílet částkou kolem 30 000 korun," doplnila mluvčí radnice. Lekce povede olomoucká trenérka a fyzioterapeutka, během své odborné praxe budou pomáhat i studenti z Gymnázia Jana Blahoslava a Střední pedagogické školy.

Zázemí malým sportovcům poskytne žeravický sportovní klub zdarma. Poskytnutí prostor i ostatním sportovcům v okolí avizovali zástupci klubu už při otevření haly. Na ni sportovní házenkářský klub čekal řadu let, hala s vyhovujícími parametry mu dosud chyběla. Stavbu haly finančně podpořily ministerstvo školství, přerovská radnice i Olomoucký kraj.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, kondice, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.