pátek 26. dubna 2024 Oto

Tři opilí cyklisté bourali během sobotního večera. Všichni museli být ošetřeni v nemocnici

Ke třem nehodám opilých cyklistů vyjížděli během sobotního večera přerovští policisté. Dva z nich bourali do zaparkovaných aut, jeden nezvládl projetí zatáčky. Všichni tři cyklisté museli být se zraněními převezeni k ošetření do přerovské nemocnice.

První sobotní případ se stal před sedmou hodinou večer v Žižkově ulici v Tovačově, kde sedmatřicetiletý cyklista přehlédl zaparkovaný Opel Mokka a zezadu do něj narazil. „Po nárazu do vozidla cyklista upadl na komunikaci, přičemž si způsobil zranění v obličeji, se kterým byl hospitalizován v přerovské nemocnici. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 500 korun. Provedenou dechovou zkouškou u muže přivolaní policisté změřili hodnotu 3,13 promile alkoholu v dechu,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Při cestě z bistra zavadil o zrcátko

Za druhou nehodou policisté vyjížděli po osmé večer do obce Říkovice. Pětašedesátiletý cyklista jedoucí z místního bistra po odbočení na tříramenné křižovatce zavadil o zpětné zrcátko zaparkovaného nákladního automobilu Iveco a upadl na silnici, kde zůstal ležet. „Věc oznámil očitý svědek nehody. Zraněný muž byl převezen do přerovské nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou u něho policisté změřili hodnotu 2,14 promile alkoholu v dechu. Ke hmotné škodě při nehodě nedošlo,“ řekl Kořínek.

Nezvládl zatáčku

Třetí nehoda opilého cyklisty se stala v Horní Moštěnici. Zde osmadvacetiletý muž nezvládl projet pravotočivou zatáčku a upadl ze svého horského kola. Při pádu si o svodidla způsobil poranění hlavy. „Ležícího na místě ho nalezla sedmačtyřicetiletá žena, která místem projížděla. Také tento cyklista skončil v péči lékařů v přerovské nemocnici. Před tím se však podrobil dechové zkoušce s výsledkem 2,75 promile alkoholu v dechu,“ řekl Kořínek. Ke hmotné škodě při nehodě nedošlo.

„Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění všech uvedených nehod je předmětem dalšího policejního šetření,“ uzavřel mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, cyklista, alkohol, přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.