pátek 26. dubna 2024 Oto

Opilý ohrožoval okolí a naboural policejní vůz

V sobotu 12. prosince před dvacátou hodinou přijala přerovská policie oznámení o stříbrné Škodě Octavii a jejímu střetu s obrubníkem vozovky. Řidič měl být zřejmě opilý. Při dopadení narazil do policejního vozu.

Škoda Octavia měla v lokalitě ulic Bajerovy a Kozlovské v Přerově jezdit bez rozsvícených světel. Na místo ihned vyrazili policisté, kteří po vozidle pátrali. O několik desítek minut později pak na lince 158 přijali další oznámení o pohybu vozidla v ulici Vsadsko, kdy jeho nebezpečnou jízdou mělo dojít i k ohrožení autobusu. Policisté díky tomuto upřesnění podezřelé vozidlo už rychle vypátrali.

Po jeho zastavení pokynem daným z vozidla, se Octavia samovolně rozjela a narazila do přední části policejního vozu. Podezřelý řidič poté zařadil rychlostní stupeň a pokusil se z místa ujet. To se mu však nepodařilo, protože byl zasahujícími policisty rychle s využitím donucovacích prostředků z vozidla vytažen a sveden k zemi. Přestože se tomuto snažil zabránit a kladl aktivní odpor, byl překonán a byla mu nasazena pouta. Provedenými dechovými zkouškami policisté u čtyřiatřicetiletého cizince změřili hodnoty 2,13 a 2,23 ‰ alkoholu v dechu. „Dalším šetřením policisté zjistili, že v jeho domovském státě má mít uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Ke zranění osob při jízdě ani při následném užití donucovacích prostředků nedošlo. Výše škody způsobené dopravní nehodou byla předběžně vyčíslena na 15 tisíc korun.“ říká František Kořínek, mluvčí policie.

Muž je pro své jednání nyní podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykových látek, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Další okolnosti protiprávního jednání, stejně jako upřesňování právní kvalifikace bude předmětem dalšího policejního šetření. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Přerov, nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.