čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Přerovská radnice zrušila novoroční ohňostroj nad řekou i show otužilců

Přerovská radnice se rozhodla zrušit novoroční ohňostroj. Stejně tak se nebude konat otužilecká show v řece Bečvě. Obě akce na přelomu roku patřily každoročně mezi nejnavštěvovanější události ve městě, ujít si je nenechaly tisícovky obyvatel. Neuskuteční se kvůli současné zhoršené epidemické situaci, uvedli zástupci radnice na webu města. Kvůli koronaviru nebudou ani další akce ve městě včetně koncertů na konci roku.

„Primátor s ředitelem Kulturních a informačních služeb spolu mluvili o tom, že pokud by město organizovalo ohňostroj, nebyli bychom schopni zajistit dodržování vládních opatření, neuměli bychom zamezit srocování lidí. Proto se dohodli, že by bylo nejlepším řešením na Nový rok ohňostroj neodpalovat," řekla Daniela Novotná z kanceláře primátora. Doplnila, že minulý týden ve čtvrtek primátor Petr Měřínský (ANO) s tímto názorem seznámil radu a návrh byl bez jakýchkoliv připomínek akceptován. „Rizika jsou jasná," podotkla Novotná.

Přerované ohňostroj na Nový rok dosud pravidelně sledovali nad svými hlavami z břehů řeky Bečvy. Odpaloval se 1. ledna vpodvečer, na počátku letošního roku byl věnovaný Janu Amosi Komenskému, od jehož úmrtí uplynulo letos 350 let. Ohňostroj za 120 tisíc korun odpálil ohňostrůjce Pavel Novák z 11 míst a trval téměř 11 minut.

Oblíbenou akcí v Přerově, která se tentokrát rovněž neuskuteční, je otužilecká show poslední den v roce. Do Přerova kvůli ní mířily desítky otužilců z celé Moravy. Akce, kterou obvykle sledují z břehů tisíce lidí, má nádech recese. Plavci se každoročně oblékají do pestrobarevných kostýmů a diváky dokážou rozveselit při netradičním tanci během diskotéky v řece. Show má dlouholetou tradici a letos bude zrušena poprvé.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, koronavirus, zábava, Vánoce, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.