čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

FOTO: Sražení chodci skončili v nemocnicích

V pondělí 4.1. řešili policisté z Přerova dvě dopravní nehody, při kterých byli sraženi tři chodci. První nehoda se udála v ranních hodinách na třídě 17. listopadu v Přerově.

Řidička vozidla Citroen jela ze směru od ulice Želatovská a na přechodu pro chodce u prodejny Tesco přehlédla 79letého chodce, který šel ve směru k uvedené prodejně. Senior po nárazu skončil nejprve na kapotě vozidla a po zabrzdění se sesunul na komunikaci. Zdravotníci muže na místě ošetřili a po vyhodnocení zranění převezli k dalšímu vyšetření do Fakultní nemocnice v Olomouci. Na místě byly provedeny dechové zkoušky u obou účastníků nehody a obě byly negativní. „Škoda byla předběžně stanovena na 10 000 Kč. Nehoda je nadále v šetření policistů.“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

V odpoledních hodinách vyjížděla hlídka nehodářů tentokrát do Hranic na ulici Družstevní. Dvě nezletilé dívky ve věku 10 a 13 let vstoupily na uvedené ulici v blízkosti přechodu pro chodce náhle a nečekaně do vozovky v době, kdy tudy projíždělo vozidlo značky Citroen, které řídil muž středního věku. Ani přes jeho snahu se kolizi s dívkami nepodařilo zabránit a obě skončily zraněné v místní nemocnici. U řidiče provedla hlídka dechovou zkoušku, zda neřídil pod vlivem alkoholu, což se ale nepotvrdilo. Hmotná škoda, která při nehodě vznikla, byla předběžně vyčíslena na 30 000 Kč. „Míra zavinění jednotlivých účastníků je v současné době předmětem šetření.“ dodává Zajícová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.