pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý muž v noci nerespektoval zákaz vycházení. Sám proto na sebe zavolal policisty

Strážníci Městské policie Přerov jsou zvyklí na tísňové lince přijímat různá oznámení a žádosti. I tak je ale překvapil muž, který se během noci na pátek 15. ledna sám udal za porušování zákazu nočního vycházení.

„Prakticky s hodinou duchů zavolal na tísňovou linku muž, který oznámil protiprávní jednání a žádal příjezd strážníků a okamžité řešení. Toto oznámení však mělo háček. Dle volajícího byl pachatelem on sám. Uvedl, že stojí před služebnou, je pod vlivem a úmyslně nerespektuje vládní nařízení, takže očekává příjezd hlídky,“ říká policejní rada Miroslav Komínek z Městské policie Přerov.

Hlídka skutečně přijela. Strážníci se snažili muže, který měl téměř dvě promile, přesvědčit, aby se šel domů vyspat. Ten ale vehementně trval na svém řešení s tím, že chodí po ulici po večerce.

„Náročná diskuze nebrala konce, takže se nakonec strážníci nechali obměkčit a s mužem sepsali oznámení, které poputuje na správní orgán. Na toto oznámení se dotyčný neopomněl podepsat a písemně shrnul, čeho všeho se dopustil, ačkoliv bude dost náročné to přelouskat. Strážníci ještě dohlédli, aby se dostal bezpečně domů,“ uzavřel Komínek.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky policie, městská, přerov, zákaz vycházení, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.