úterý 16. dubna 2024 Irena

Hádka po alkoholovém opojení dvou cizinců vyústila v těžké ublížení na zdraví. Jeden z nich zraněním podlehl

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání čtyřiadvacetiletého cizince pro zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví. Ve středu 13. ledna dopoledne přijali od ZZS Olomouckého kraje oznámení o podezřelém úmrtí mladého muže v bytě v Hranicích. Na místo okamžitě vyrazili policisté a kriminalisté územního odboru Přerov. Ti po prvotním ohledání a zjištění dalších okolností přizvali krajské kolegy, kteří si případ převzali. Kriminalisté provedli důkladné ohledání místa činu a zajištění stop. Podrobně analyzovali získané informace a za necelé tři hodiny zadrželi čtyřiadvacetiletého muže, cizince, kterého podezírali z účasti na smrti zemřelého. Zadržený muž zprvu popíral jakoukoliv spojitost s úmrtím krajana. Postupem času, pod tíhou důkazů, však kriminalistům vypověděl, že mezi muži došlo k šarvátce.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a cizince poslal do vazby. Obviněný muž byl v minulosti v zahraničí odsouzen pro násilnou trestnou činnost.

Podle prvotních informací měl poškozený přijít v úterý 12. ledna dopoledne na návštěvu za svým krajanem. Muži popíjeli alkohol a přitom se začali hádat. Slovní rozepře vyvrcholila fyzickou potyčkou, po které host zůstal ležet na zemi. Potlučený muž následně na následky zranění zemřel.

Muži hrozí za zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví trest odnětí svobody na osm až šestnáct let.“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR

Štítky Olomouc, policie, zločin, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.