sobota 20. dubna 2024 Marcela

Radní Přerova schválili koupi pozemku u hotelu Strojař, využití objektu stále není jasné

Přerovští zastupitelé dnes schválili nákup pozemku u hotelového domu Strojař, jehož vlastníkem se město stalo loni. Za zhruba 2500 metrů čtverečních zaplatí radnice 6,7 milionu korun, objekt už dříve město stál 40,5 milionu korun. Využití nemovitosti město stále hledá, v budoucnu zde s největší pravděpodobností vzniknou byty.

Většina zastupitelů dnes souhlasila s tím, že pozemek ležící nedaleko centra je pro město strategický. „Pozemek je nezastavěný, ale ne nezastavitelný, je pět minut pěšky od centra města. Vlastnictví nám umožní dotvořit toto území urbanisticky - vzniknout tu může pěkný kousek města," uvedl náměstek přerovského primátora Pavel Košutek (ANO).

Zastupitelé s ním souhlasili, podpořili ale také návrh opozičního zastupitele Michala Záchy z ODS, aby schválená částka byla maximem, které za území město zaplatí. Naopak jeho protinávrh, aby se o pozemku jednalo až poté, co bude jasné, k čemu bude využit hotelový dům Strojař, neprošel.

Pozemek na nábřeží Rudolfa Lukaštíka leží přímo vedle Strojaře, pro jehož využití se v současné době připravuje soutěž. Městu pozemek nabídla pražská společnost Fine Line Develop. Ta nabyla vlastnické právo od původního majitele, společnosti Opera Bohemia, před pěti lety. Podle dřívějších plánů investora měl na tomto místě vyrůst před osmi lety výškový obytný dům, z projektu ale nakonec sešlo.

Zástupci radnice dnes na zastupitelstvu oznámili, že vedle tohoto pozemku má město zájem ještě o další sousední území, které patří státu. Podle vedoucího odboru majetku Miloslava Dohnala už město v tomto ohledu činí kroky.

Devítipodlažní hotelový dům Strojař, jehož sousedící pozemky chce město nyní koupit, opustili vojáci na konci roku 2013. Dům nabízelo ministerstvo obrany k prodeji od ledna 2014. Původně za něj armáda požadovala 62 milionů, cena se postupně snižovala. Radnice jej nakonec odkoupila loni za 40,5 milionu korun, další 1,6 milionu město zaplatilo za převod objektu. Důvodem nákupu byla obava, aby ve městě nevznikla další sociální ubytovna.

Čtěte více:

Autoři | Foto prerov.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.