pátek 26. dubna 2024 Oto

Horké počasí a bezdomovci. Jeden chtěl převézt strážníky své kotě do útulku, druhý svézt přes celé město

Hned dva kuriózní dotazy ze strany bezdomovců museli řešit strážníci Městské policie v Přerově. Jedna bezdomovkyně chtěla převézt kvůli horku své koťátko do útulku, druhá chtěla svézt přes celé město k bratrovi.

Na strážníky se nezávisle na sobě obrátily dvě bezdomovkyně s netradiční žádostí.

„První žena žádala, aby strážníci převezli její kočičku a umístili ji do útulku, kde by ji mohli krmit. Dále uvedla, že by se na ni chodila jen občas podívat," řekl zástupce ředitele Mětské policie v Přerově, Miroslav Komínek. Strážníci museli ženě situaci vysvětlit s tím, že tohle rozhodně není v popisu jejich práce. 

„V druhém případě jednali se známou figurkou, která se pohybuje se skupinami bezdomovců kolem marketů. Žena požadovala po strážnících, aby sehnali bezplatnou drožku či jiný povoz, který by ji převezl na druhý konec města, kde chce jít bydlet ke svému bratrovi," popsal druhou situaci Komínek. V tomto případě strážníci vtipně poznamenali, že by mohla využít jednoho z vozíků ostatních bezdomovců. Když na tuto možnost nepřistoupila, nemohli ji strážníci už nijak pomoci.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.