čtvrtek 9. května 2024 Ctibor

Dopravu v Přerově na podzim zkomplikuje oprava tří po sobě jdoucích kruhových objezdů

Okružní křižovatky v Přerově se na podzim dočkají nového kabátu. Ty jsou nyní ve špatném technickém stavu. Opravy budou stát sedm milionů korun. Řidiči by se měli připravit na delší objízdnou trasu. Komplikace čekají i cestující.

Opraveny budou kruhové objezdy u Žerotínova náměstí, supermarketu Tesco a restaurace Haná, které zlepšují průjezdnost křižovatek na důležité dopravní spojnici. „Vzhledem k tomu, že se v příštím roce plánuje v Přerově několik významných dopravních staveb, které dočasně zkomplikují průjezd městem, je závěr letošního roku jediným možným časem těchto oprav. Kdyby se opravy okružních křižovatek nechaly na příští rok, v Přerově by kolabovala
doprava,"
zdůvodnil investici přerovský primátor Vladimír Puchalský. Primátor na špatný stav okružních křižovatek upozornil na jaře Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) poté rozhodlo o jejich opravě.

Podle Pavla Študenta z ŘSD bude na kruhových objezdech položen nový asfalt. „Silnice od Gymnázia Jakuba Škody až k restauraci Haná prošla opravou už v roce 2009, což je relativně krátká doba. Ovšem je třeba zdůraznit, že okružní křižovatky malých poloměrů jsou více namáhané, dochází tam k velkým smykovým silám způsobeným zvláště nákladními vozidly," uvedl.

Rondely u Žerotínova náměstí a supermarketu Tesco budou kvůli opravě zcela neprůjezdné od 9. do 19. října. Připravena bude objízdná trasa přes ulice Čechova, Svisle a Bří Hovůrkových. Poté budou řidiči pokračovat přes rondel u Hané. Lidé využívající městskou hromadnou dopravu musejí počítat s tím, že obousměrně budou po dobu opravy zrušeny zastávky v ulicích Bayerova, U Tenisu, Čechova a Šířava. Náhradní zastávka bude u Galerie Přerov.

Kruhový objezd u restaurace Haná pak uzavře dopravní značka od 20. října do 5. listopadu. Tento rondel ale bude neprůjezdný po částech. Řidiči budou vedeni po objízdných trasách a pasažéři autobusů získají včas informace,
kudy pojedou, které zastávky budou uzavřené a kde bude nástupní místo,"
dodal náměstek primátora Pavel Košutek. Na konci září bude také opravena důležitá silnice v Čechově ulici.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.