sobota 18. května 2024 Nataša

Do Přerova zamíří bluesmani ze zahraničí. Proběhne zde festival Blues nad Bečvou

Do Přerova zamíří tento týden bluesmani na tradiční festival Blues nad Bečvou. Pátý ročník přehlídky ozdobí americký blues-rockový kytarista Noah Wotherspoon. Do areálu přerovského pivovaru dorazí také polská zpěvačka Joanna Kaniewska či český bluesový kytarista Marcel Flemr.

Od počátku festivalu pořadatelé také podporují dárcovství krve, řekl předseda správní rady Nadačního fondu Blues nad Bečvou Pavel Ondrůj.

Festival, který je podle pořadatelů křtěný vodou a pivem, se bude konat v pátek a v sobotu. "Hlavní hvězdou letošního programu bude v sobotu vítěz kategorie nejlepší kytarista v mezinárodní bluesové soutěži International Blues Challenge, Noah Wotherspoon. Jeho debutové album s názvem Mystic Mud získalo v roce 2015 cenu Jimi Awards v kategorii nejlepší bluesrockové album roku," uvedl Ondrůj.

Z polské bluesové scény se představí zpěvačka Joanna Kaniewska v doprovodu skupiny Around The Blues, která vystoupí před Wotherspoonem. Sobotní část festivalu otevře známý bluesový kytarista Marcel Flemr se svým bandem. "Jeho rytmiku obstarává bubeník Otto Hejnic, známý převážně z jazzových projektů," doplnil pořadatel akce. V pátek se mohou návštěvníci těšit na český Blues gang a jeho hosty.

Stejně jako v předešlých letech pořadatelé podpoří dárcovství krve, během akce Daruj krev s Blues nad Bečvou budou přijímáni pouze prvodárci, pro které budou připraveny malé dárky. "Starších dárců ubývá a mladších oproti tomu nepřibývá. Chceme tím vyslat určitý signál a podpořit dárcovství," dodal Ondrůj. Akce se koná tuto středu v transfuzní stanici přerovské nemocnice.

Kromě této přehlídky měli obyvatelé Přerova možnost navštívit během léta také multižánrový festival Hudební léto na hradbách, za kterým stojí stejní pořadatelé. Letos nabídl deset koncertů včetně amerických rockerů Lord Bishop Rocks. Návštěvníci se mohli těšit také na přerovské hudebníky, jihoamerické rytmy či španělské flamenco.

Autoři | Foto FB Blues nad Bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.