pondělí 20. května 2024 Zbyšek

Na dálnici D1 se stala tragická nehoda, nepřežila ji mladá žena

V úterý vpodvečer se stala na D1 ve směru z Ostravy na Olomouc tragická dopravní nehoda, při níž se střetla tři auta. Nehodu nepřežila mladá žena.

Nehoda se stala u obce Hrabůvka na Přerovsku. Střetlo se tam osobní auto, dodávka a nákladní auto. Žena cestovala jako spolujezdkyně v osobním autě, dvě další osoby byly při nehodě zraněny.

Podle policie narazilo osobní auto do nákladního a dodávkového auta v okamžiku, kdy náklaďák začal předjíždět dodávku. V nákladním a dodávkovém autě cestovali pouze samotní řidiči, v osobním autě byl řidič se spolujezdkyní.  „Po střetu skončilo osobní vozidlo mimo komunikaci vpravo. Dodávkové vozidlo se převrátilo na bok a zůstalo v jednom z jízdních pruhů," řekla mluvčí policie Irena Urbánková.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a z Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Hranic a Bělotína. Hasiči všechna havarovaná vozidla zajistili proti vzniku požáru a spolupracovali s Policií ČR při vyšetření nehody. Hasiči dále po vyšetření nehody převrátili havarovanou dodávku zpět na kola. Po celou dobu řešení dopravní nehody byla dálnice průjezdná jedním jízdním pruhem," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Řidiči osobního auta a dodávky byli zraněni. Přesnou příčinu a okolnosti nehody policie nadále zjišťuje. Podle informací se jedná letos o 19. oběť dopravních nehod v Olomouckém kraji. Naposledy zemřel na začátku září řidič osobního auta u Horní Loděnice na Olomoucku. Podle policie přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozu. Při nehodě byl tehdy zraněn také jeho spolujezdec i řidička druhého osobního auta.

 

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.