středa 24. dubna 2024 Jiří

V Lipníku projela lokomotiva na červenou, zastavila se naproti vlaku

Na trati proti jedoucímu nákladnímu vlaku se včera časně ráno ocitla v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku lokomotiva, která projela na červenou. Při cestě poškodila výhybku. Strojvedoucí naštěstí včas zastavili, zraněn nikdo nebyl, řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Okolnosti nehody se vyšetřují. Škoda byla vyčíslena na 200.000 korun.

Událost se stala ve 03:44, podle Drápala přímo v Lipníku nad Bečvou. "Lokomotiva jela na červenou a poškodila výhybku. Lokomotiva se poté ocitla na trati proti nákladnímu vlaku, strojvedoucí zastavili na vzdálenosti sto metrů od sebe. Škoda na infrastruktuře byla vyčíslena na 200.000 korun. Stále se to vyšetřuje. Na závěry ohledně příčin je ještě brzy," uvedl mluvčí Drážní inspekce.

Podobný případ vyšetřovala inspekce v Olomouckém kraji v srpnu, kdy na železničním koridoru nedaleko Olomouce projela vlaková souprava pendolino návěstidlo zakazující jízdu. Vlak nouzově zastavil na železničním přejezdu nedaleko stanice Grygov. Při nehodě nebyla ohrožena jiná vlaková souprava a nikdo nebyl zraněn. Cestují přestoupili z pendolina do rychlíku.

Autoři | Foto pexels.com

Štítky vlak, strojvedoucí, výhybka, červená, přerovsko, lipník nad bečvou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.