sobota 20. dubna 2024 Marcela

Auto srazilo chodce, který přecházel mimo přechod. Muž je v bezvědomí a v kritickém stavu

Včera 25. října krátce po půl šesté ráno auto srazilo padesátiletého chodce, který přecházel přes čtyřproudovou silnici mimo vyznačený přechod. Vážná dopravní nehoda, při které zůstal sražený chodec ležet v bezvědomí, se stala v Hranicích na ulici Olomoucká mezi čerpacími stanicemi.

"Řidič osobního vozidla značky Ford jel ve směru od Bělotína na Drahotuše a na uvedeném místě srazil 50letého chodce, který přecházel čtyřproudovou komunikaci, od čerpací stanice Mol k čerpací stanici Shell, mimo vyznačený přechod pro chodce. Po nárazu byl chodec odhozen na komunikaci, kde zůstal ležet v bezvědomí," sdělila tisková mluvčí policie Miluše Zajícová. Záchranná služba zraněného chodce převezla do Fakultní nemocnice Olomouc. Řidič osobního vozu utrpěl také lehké zranění, se kterým byl převezen do hranické nemocnice.

Chodce převezli v kritickém stavu do nemocnice v Olomouci a ihned u něj provedli operaci. Jeho stav je i nadále vážný a je v ohrožení života. "Muže jsme přijímali na oddělení urgentního příjmu s těžkými mnohočetnými poraněními zasahujícími prakticky do všech částí těla. Byl okamžitě akutně operovaný, aby byly zachovány jeho základní životní funkce, poté se podrobil ještě dalším dvěma specializovaným výkonům. V současné době je v bezvědomí, na dýchacím přístroji a jeho stav zůstává i nadále kritický," informoval Egon Havrlant, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc.

Bezprostředně po ttomto incidentu se na místě odehrála další nehoda dvou aut. "Vzhledem k tomu, že v tomto pruhu stálo vozidlo z předchozí dopravní nehody, řidič přejel do levého jízdního pruhu a chtěl místo bezpečně objet. Jakmile přejel do levého pruhu, zaznamenal, že se před stojícím vozidlem začaly pohybovat osoby a musel s vozidlem přibrzdit. Z důvodu nedodržení bezpečné vzdálenosti do něho zezadu narazilo vozidlo jedoucí za ním," popsala druhou nehodu Zajícová. Řidič prvního vozidla byl převezen do hranické nemocnice na ošetření.

Autoři | Foto FB ZZSOK

Štítky nehoda, chodec, bezvědomí, hranice, vážné zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.