pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hasiči v Hranicích evakuovali vlak. Hořela lokomotiva

Ve čtvrtek dopoledne získali hasiči informaci o doutnající lokomotivě osobního vlaku nedaleko hranického nádraží. Museli evakuovat přes tři sta cestujících. Příčinou vzniku požáru bylo spadlé trakční vedení na lokomotivu.

K incidentu došlo ve čtvrtek 7. prosince po deváté ranní. Vlak zastavil přibližně tři sta metrů za zastávkou v Hranicích ve směru na Drahotuše. Podle oznámení, které přišlo na na operační středisko HZS Olomouckého kraje, se mělo jednat o doutnající lokomotivu osobního vlaku. „Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic, Lipníku nad Bečvou, Přerova, hasiči Správy železniční dopravní cesty a dobrovolní hasiči z Hranic a z Opatovic. Po příjezdu první jednotky na místo události zjistil velitel zásahu, že požár již zlikvidoval strojvedoucí přenosným hasicím přístrojem. Hasiči ohnisko požáru zkontrolovali a dohasili,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.
Podle dostupných informací mělo ve vlaku cestovat celkem 332 cestujících. „Třista třicet cestujících hasiči evakuovali a další dvě osoby se zdravotním postižením, vozíčkáře, přenesli na nedaleké nástupiště," upřesnila mluvčí.

V místě požáru byl provoz omezený na jednu kolej a vlaky musely projíždět se sníženou rychlostí. K zastavení provozu však nedošlo.

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 250.000 Kč, příčinou vzniku požáru bylo spadlé trakční vedení na lokomotivu,“ uzavřela Hacsiková. 

Autoři | Tisková zpráva | Foto HZS OK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.