středa 24. dubna 2024 Jiří

U Přerova rostou nové haly, pojmou až 1500 zaměstnanců

Až 1500 lidí by mohlo v budoucnu najít práci ve dvou nových halách, které na kraji Přerova plánuje postavit průmyslový developer Panattoni Europe. Pokud firma získá všechna potřebná povolení, tak chce haly vybudovat příští rok. ČTK dnes informaci získala z databáze posudků vlivu staveb na životní prostředí (EIA).

Park bude určen pro příjem, skladování a redistribuci zboží do maloobchodní sítě v České republice. Případně pro lehkou výrobu podle požadavku jednotlivých nájemců hal," stojí v oznámení. Plánovaný areál má zabrat celkem 81.081 metrů čtverečních, z toho asi 43.000 metrů čtverečních připadá na zastavěnou plochu. Ve dvou halách může být podle oznámení zaměstnáno až 1440 pracovníků.

Jedním z nájemců hal by měla být přerovská společnost Ardon Safety, která distribuuje nátěrové hmoty a stavební chemii, čisticí prostředky, plasty, sklo, nářadí a pracovní oděvy. V nové hale chce uskladnit až 25.000 palet zboží. Firma má nyní zhruba miliardový roční obrat.

Stavební pozemky jsou mezi místními částmi Předmostí a Dluhonice. Na pozemku nevedou žádné komunikace ani inženýrské sítě, ale územní plán tam s průmyslovou výstavbou počítá. Projekt připravený firmou Panattoni je první velkou stavbou tohoto druhu v Přerově a mohl by do rozvojových zón přilákat další investory.

Zvýšit atraktivitu Přerova v očích investorů má také chystaná stavba nového úseku dálnice D1, která odkloní tranzitní dopravu z centra města a zlepší jeho napojení na dopravní síť. Podpořit zájem investorů by měla i nová strategická průmyslová zóna na pozemcích bývalé vrtulníkové základny v nedaleké Bochoři.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.