čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VIDEO: Hasiči se potýkali s požárem linky na výrobu balíků slámy, škoda je milion korun

Před pátou hodinou ranní vyjížděli hasiči k požáru v Brodku u Přerova, kde měla začít hořet linka na výrobu balíku slámy v místním zemědělském družstvu. Podle informací na tísňovou linku měly začít hořet dva balíky přímo ve stroji.

„Operační středisko k místu z řad jednotek hasičů z Olomouckého vyslalo požární stanici Prostějov za posílení dobrovolnými jednotkami Brodek u Prostějova a Vrahovice, v mezikrajské spolupráci byla k pomoci také vyžádána profesionální jednotka požární stanice Vyškov," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Zaměstnancům se pomocí ručních hasících přístrojů podařilo částečně oheň zlikvidovat, po příjezdu hasičů jednotky pokračovaly v likvidaci požáru pomocí vysokotlakého vodního proudu. „Požárem zasažené balíky pomocí nakladače vyvozily na volné prostranství k celkové dohašení. Hasiči v průběhu své činnosti linku na výrobu balíků ochladili a zakouřené prostory celkově odvětrali," dodal Hošák.

Celková škoda byla vyčíslena na 950 000 korun, včasný zásahem hasičů byla uchráněna technologie v hodnotě pěti milionů. Co stojí za příčinou požáru je stále v šetření, hasiči pracují s variantou vzniku vlivem cizího tělesa ve stroji se zajiskřením.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.