středa 24. dubna 2024 Jiří

Muž podezřelý z distribuce drog na Přerovsku je v rukou policie

Kriminalisté zadrželi v Přerově třicetiletého recidivistu, který podle nich dodával místním narkomanům pervitin. Muž byl obviněn z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu za to až pět let vězení. Obviněný skončil ve vazbě, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policisté distributora zadrželi v závěru února v osobním automobilu na čerpací stanici v Přerově. „Při prohlídce vozidla policisté nalezli 13 sáčků, kdy v každém bylo 0,3 gramu pervitinu. Další sáček o stejné hmotnosti byl nalezen při domovní prohlídce v bytě a také v době zadržení měl obviněný u sebe přibližně dva gramy pervitinu," uvedla Zajícová.

Muž drogy nevyráběl, ale jezdil si pro ně k dodavateli mimo Přerovsko. „Minimálně od roku 2017 až do té doby, než skončil v rukách kriminalistů, distribuoval pravidelně drogy mezi nejméně deset uživatelů. Cena za jeden gram se pohybovala od 1300 korun do 1500 korun. On sám je také jejich uživatelem," uvedla Zajícová.

Za prodej omamných a psychotropních látek byl zadržený muž v minulosti již dvakrát odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Navíc podle Zajícové mařil výkon úředního rozhodnutí a vykázání. „Ve čtyřech případech byl policisty přistižen, že řídil motorové vozidlo i přes vyslovený zákaz, o kterém rozhodl ostravský magistrát. Řídit motorová vozidla nesmí jeden rok, až do září letošního roku," dodala Zajícová.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, drogy, pervitin, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.