pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Přerově vznikne první psí hřiště. Mazlíčci si budou moci zadovádět na louce i psích atrakcích

Zadovádět si na louce či na speciálních hracích prvcích budou moci od května psi na psím hřišti, které vznikne v parku Michalov na okraji Přerova. Do psího hřiště město investuje bezmála 250.000 korun, řekla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

„Dosud město žádné hřiště pro psy nemělo, jedná se tedy o úplnou novinku. Hrací prvky budou jen v části plochy, zbytek má tvořit travnatá plocha, na níž se psi mohou proběhnout," uvedla Chalupová. Na hřišti budou tři dřevěné prvky pro psí trénink i zábavu, a to kruhový proskok, kladina a houpačka. Chybět nebudou ani betonové pisoáry pro psy a pítko.

Vstup na psí hřiště bude z cyklostezky vedoucí z Bezručovy ulice ve směru od Biosu. „Jedná se o původní vstup na hřiště pro míčové hry. Část oddělené parcely bude nadále sloužit pro hru s míčem, menší část už bude patřit novému hřišti pro psy. To jsme vybudovali na přání Přerovanů, kterým chybělo zázemí pro trénování i volný pohyb jejich psů," podotkl primátorův náměstek Petr Měřínský.

U vstupu na psí hřiště bude instalována cedule s pravidly jeho provozu. „Mezi ně patří například i to, že se v prostoru mohou pohybovat psi bez náhubku a vodítka, ale při větším počtu psů se doporučuje použití náhubku," uvedla Michaela Kašíková z magistrátu, podle které by lidé neměli na hřiště chodit s dětmi či hárající fenou.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.