čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

VIDEO: Muži kradli oblečení v Galerii Přerov, jsou podezřelí z celostátní sériové trestné činnosti

Dva muži 18. dubna odcizili v prodejně oděvů v přerovské Galerii zboží v hodnotě 2 240 korun a pronesli ho bez zaplacení přes pokladnu. Je podezření, že se oba dopouštějí sériové trestné činnosti na území celé České republiky a pátrá po nich policie.

Čtyřiačtyřicetiletý recidivista si v obchodě s oblečením v Galerii Přerov nastrkal do igelitové tašky, kterou si přinesl s sebou, osm kousků dětského oblečení v celkové hodnotě 2 240 korun. Bez zaplacení opustil prodejnu, ale vzápětí byl zastaven ochrankou prodejny, která ho vyzvala k nahlédnutí do tašky. Detektiv oba muže pronásledoval až na parkoviště za kinem, kde se rozdělili. Pokračoval dál za podezřelým až na ulici Komenského.

"Před místním bistrem se lapkovi nelíbilo, že je nadále sledován, proto odhodil tašku s ukradenými věcmi a s výhružkami, že pronásledovatele zabije, šel proti němu a chtěl ho napadnout. Nicméně na muže z ostrahy si nepřišel, protože ho zadržel až do příjezdu hlídky městské policie. Ukradené věci poškozené nebyly, proto byly vráceny zpět na prodejnu. Dalším šetřením se zjistilo, že podezřelý byl za stejný trestný čin v minulosti soudem odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Strážníci nám muže předali a ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež s tříletou trestní sazbou odnětí svobody," vysvětlila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

V případě jakýchkoliv informací je možné obrátit se osobně na obvodní oddělení Přerov 1 nebo lze poznatky sdělit na telefonním čísle 974 778 651, využít bezplatnou linku 158 nebo email pr.oo.prerov.podatelna@pcr.cz.

Foto PČR

Štítky krádež, pátrání, Galerie Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.