pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO: V Hradčanech u Přerova hořela velká skládka odpadu, na místě zasahovalo šedesát hasičů

V Hradčanech na Přerovsku dnes znovu hořela skládka komunálního odpadu. Hasiči požár zlikvidovali zhruba po sedmi hodinách okolo 20:00. Na místo ale budou nepřetržitě dohlížet minimálně do následujícího pondělí.

Silný dým ohrožoval obyvatele dvou okolních obcí, překročené hodnoty škodlivin v ovzduší však naměřeny nebyly. Na stejném místě hořelo již před třemi týdny.

Informaci o požáru na skládce dostali hasiči před 13:00. Na místo se postupně sjelo 16 jednotek, dohromady asi 60 hasičů. Hořelo na ploše 30krát 30 metrů. „Z pohledu zasahujících hasičů se jednalo o velmi náročný zásah. Nejen z důvodu složitější přepravy vody pro zdolání požáru, rovněž i díky vysokým teplotám a to nejen z pohledu intenzity hoření," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Vlastník podle něj zajistil zavezení požářiště hlínou.

Požár skládky řešili hasiči na stejném místě v polovině dubna. Oheň tehdy zachvátil odpad na ploše 40krát 40 metrů. V okolních obcích nebyly zjištěny vysoké koncentrace škodlivin v ovzduší. Za hodinu po oznámení události hasiči dostali plameny pod kontrolu. Na místě tehdy zasahoval také protiplynový automobil, který na několika místech v okolních obcích měřil koncentraci škodlivin v ovzduší a nikde nenaměřil překročené hodnoty. Požár hasiči zlikvidovali zhruba po třech hodinách, následujících osm hodin ale musel majitel skládky místo požáru ještě hlídat.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.