čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Hřiště Ententyky v Předmostí dostane na podzim nový povrch, ten současný je nekvalitní

Od loňského podzimu je pro děti uzavřeno hřiště Ententyky v místní části Předmostí, které sice prošlo opravou povrchu, ale nekvalitně provedenou. Kvůli bezpečnosti by děti neměly na hřiště vstupovat – a to až do konce září, kdy bude plocha upravena. Radní rozhodli, že nápravy se ujme firma, která ve výběrovém řízení skončila jako druhá.

„Soutěž vyhrálo vloni na podzim Designové centrum Omizol, které se smluvně zavázalo, že za 490 tisíc korun opatří hřiště novým povrchem. Koncem října sice byly práce provedeny, ovšem po třech dnech od předání díla se spodní tlumící vrstva začala po celé ploše drolit. Vstup na hřiště musel být zakázán jak kvůli bezpečnosti, tak i kvůli řešení reklamace,“ vzpomněl Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu.

O tom, že firma nedodržela při práci technologický postup a použila na povrch nevhodný materiál, svědčí dva na sobě nezávislé znalecké posudky. Firma se ale k reklamaci nezná – a na výzvy úředníků nereaguje. „Odstoupili jsme proto od smlouvy a firmě nezaplatili. Na vlastní náklady musíme nekvalitní povrch zlikvidovat, pak se o tuto částku budeme s firmou soudit. Nový povrch na hřiště položí za 520 tisíc korun tanvaldská společnost 4 soft, která skončila ve výběrovém řízení na druhém místě,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský. Na nový povrch si však musí děti počkat až do konce září, protože dřív se dělníci kvůli jiným zakázkám do Přerova nedostanou.

Zdroj prerov.eu

Štítky hřiště Ententyky, Předmostí, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.