sobota 20. dubna 2024 Marcela

Cizinec spadl do Hranické propasti. Jelikož byl opilý, policie případ odkládá

Přerovští policisté uzavřeli případ dubnového smrtelného pádu muže do Hranické propasti u Hranic na Přerovsku. Podle kriminalistů byl opilý a do propasti spadl bez cizího zavinění. Případ bude odložen, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Mladý muž se na konci dubna zřítil z prudkého srázu do hloubky několik desítek metrů, a když se mu hasiči snažili pomoci, nalezli ho bez známek života. Na místo neštěstí letěl ještě vrtulník letecké záchranné služby, návštěvníkovi vyhledávaného turistického místa však už nebylo pomoci. Podle dřívějšího vyjádření policie šlo o jednatřicetiletého cizince.

„Šetřením nebylo zjištěno, že by k jeho pádu došlo cizím zaviněním nebo že by na něm měla účast další osoba. Na základě znaleckého zkoumání bylo zjištěno, že byl mladík pod vlivem alkoholu a jiných návykových látek. Případ bude z naší strany odložen, protože ve věci se nejedná o podezření z trestného činu," uvedla Zajícová.

Hranická propast leží na pravém břehu Bečvy v národní přírodní rezervaci Hůrka u Hranic v katastru města Hranice. Propast je v Hranickém krasu nedaleko veřejnosti přístupných Zbrašovských aragonitových jeskyní. Hloubka suché části propasti je 69,5 metru. V září 2016 potvrdil výzkum česko-polské expedice, že propast je s hloubkou 404 metrů pod hladinou vody nejhlubší zatopenou jeskyní na světě. Hloubku změřili pomocí robota, dna přitom stále ještě nedosáhl.

Autoři | Foto Radim Holiš, Wikimedia Commons

Štítky smrt, pád, opilý muž, Hranice, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.