čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Skauti z Česka, Polska a Kanady se opět vypraví na zvelebování okolí Staré vody na Libavé

Ve Staré Vodě u Libavé bude o víkendu 21. - 23. 9. 2018 pokračovat skautský projekt Obnova Staré Vody. Skauti z Česka, Polska a Kanady dlouhodobě pracují na úpravě a udržování areálu historického poutního místa v okolí poutního areálu s kostelem sv. Anny, tedy v místě bývalé významné obce, která zanikla krátce po druhé světové válce.

V pátek 21. 9. večer od 18 hodin uspořádají v kostele ve Staré Vodě literárně hudební pořad "KRÁLOVSKÁ LÍPA VYPRÁVÍ " ke 100. výročí vzniku československého státu a čtvrtstoletí práce skautů ve Staré Vodě. Zazní zde i balada polského hudebníka Wieslawa Janickiego o historii Staré Vody. Zveme všechny příznivce historie. Vstupné je dobrovolné a výtěžek z pořadu bude věnován na akci "Skauti obnovují Starou Vodu".

„Po skončení koncertu budeme promítat na stěnu ambitů dokument televize NOE " Stíny nad Libavou" a v sobotu večer budeme promítání opakovat. Lze zde získat 6. vydání knihy " Kronika Libavska" od Jindřicha Machaly, knihu Stará Voda od Adolfa Loserta nebo soubory historických pohlednic ze zaniklých vesnic vojenského prostoru Libavá," říkají organizátoři akce. Skauti vydali také nástěnný kalendář na příští rok "Stará Voda 2019".

V sobotu a neděli dopoledne budou skauti pokračovat v pracech na odstranění náletových křovin v bývalé klášterní zahradě, budou upravovat hřbitov a okolí Královské studánky. Nocovat budou ve vlastních stanech, a rovněž se budou stravovat z vlastních zásob.

Štítky skauti, Libavá, práce, víkend

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.