čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Na prostějovském nádraží budou fungovat cykloboxy. Kola si do nich schováte zdarma

V nejbližších dnech budou zprovozněny nové cykloboxy, které byly instalovány na autobusovém nádraží v ulici Janáčkova, v rámci jeho modernizace. Jedná se o šest boxů s ovládacím panelem.

Cykloboxy jsou určeny ke krátkodobému uložení kola, kočárku, koloběžky, snowboardu, lyží a podobně. Nastavení zámku (uzamykání) bude mít 24 hodinový cyklus.

„Jejich používání bude zdarma. Zpoplatnění se bude týkat pouze nouzového otevření, kdy uživatel zapomene nebo špatně zadá PIN, nebo dojde k jiné chybě na straně uživatele. Nouzové otvírání boxů bude provádět Městská policie Prostějov a bude zpoplatněno částkou ve výši 200 korun,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil.

„Po 24 hodinách dojde k automatickému otevření boxu, což je uvedeno v provozním řádu a také v textu na ovládacím panelu. Boxy se po umístění kola do volného boxu ovládají přes dotykový panel, kde si uživatel označí volný box a zadá vlastní čtyřmístný PIN k uzamčení boxu. Pětkrát chybně zadaný PIN automaticky zablokovává otevírací systém,“ doplnil vedoucí oddělení údržby majetku Magistrátu města Prostějova Jaroslav Chromek.

Tisková zpráva | Foto prostejov.eu | Zdroj prostejov.eu

Štítky cykloboxy, kola, kolo, nádraží, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.