úterý 16. dubna 2024 Irena

Agresor urážel karbaníky v hospodě, pak napadl policistu. Skončil na záchytce a hrozí mu pokuta

Osmapadesátiletý muž si ve středu 20. února 2019 po jednadvacáté hodině přisedl ke stolku v hospodě v centru Prostějova, kde skupina jemu neznámých mužů hrála karty. Nově příchozí se zapojil do hry, ale ostatní hráče začal urážet.

Urážky a facky

Agresor řekl třiapadesátiletému karbaníkovi, že vypadá jako bezdomovec, za což si od něj vysloužil dvě facky. Osmapadesátiletý muž na místo zavolal policisty, na které však postupně také začal být agresivní a vulgární.

„Výzvu policistů, aby urážek zanechal, nerespektoval a naopak jednoho z nich udeřil. Napadený policista na útok ihned zareagoval a za použití donucovacích prostředků agresora svedl k zemi. Tam mu byla přiložena služební pouta," uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Dvacet tisíc pro karbaníka, deset pro agresora

„Po zajištění byl agresivní muž převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům. Tam mu policisté provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,55 promile alkoholu v dechu. Muž v agresivních výpadech pokračoval i po zajištění, policisty urážel a útočil na ně kopy. Z toho důvodu byl po provedení nezbytných úkonů k vystřízlivění eskortován do protialkoholní záchytné stanice," vysvětlil Kořínek.

Karbaníkovi, který agresora počastoval dvěma fackami, hrozí pokuta dvacet tisíc korun. Agresivní muž je podezřelý z přestupků proti veřejnému pořádku a hrozí mu pokuta až deset tisíc korun.

Foto Pixabay.com

Štítky karty, agresor, napadení, policie, záchytka, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.