pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V centru města došlo k vykradení dvou aut. V obou případech zloděj rozbil okno

K vykradení dvou aut došlo o víkendu v centru Prostějova. Incidenty se staly v Lutinovově a v Hradební ulici.

Lutinovova ulice

V pátek 22. února 2019 kolem půlnoci se v Lutinovově ulici v Prostějově dosud nezjištěný pachatel vloupal do Volkswagenu Golf. Zloděj rozbil okno zadních dveří a vzal batoh, který byl na zadním sedadle. S batohem jeho osmnáctiletá majitelka přišla i o peněženku s kartou pojištěnce, sluchátka a svazek klíčů s čipem pro vstup do školy.

„Celkem žena způsobenou škodu vyčíslila na 1 500 korun. Na dalších 3 240 korun vyčíslil majitel vozidla škodu způsobenou jeho poškození,“ vysvětlil policejní mluvčí František Kořínek.

Hradební ulice

Podobný případ se stal v noci na sobotu 23. února 2019 v Hradební ulici v Prostějově. Zde se zloděj po rozbití skleněné výplně okna vloupal do zaparkovaného Fiatu a z přihrádky palubní desky vzal peněženku s doklady jednačtyřicetiletého muže a doklady k vozidlu. V tomto případě majitel způsobenou škodu vyčíslil na 300 korun na odcizených věcech a na 3 tisíce korun na poškození vozidla.

„V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež. Za ten pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta," dodal Kořínek.

Foto Freepik.com

Štítky auto, zloděj, okýnko, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.