pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Světový den ledvin je tady. Stav svých ledvin si dnes můžete zkontrolovat zdarma

V rámci Světového dne ledvin nabízí prostějovská nemocnice preventivní vyšetření zdarma. Bezplatná vyšetření ledvin budou k dispozici od 6:30 do 14 hodin v nefrologické ambulanci oddělení hemodialýzy. Nachází se v pavilonu dětského oddělení, vstup je zleva od polikliniky. Cílem akce je zjistit, zda zájemce o vyšetření netrpí onemocněním spojeným s ledvinami. Nebude chybět ani konzultace s odborníky, jak těmto nemocem předcházet, případně jak dále postupovat v prevenci i v léčbě.

Světový den ledvin se řadí mezi jeden z mnoha dnů věnovaných lidským orgánům. Vyhlášen byl Mezinárodní federací pro nemoci ledvin společně s Mezinárodní nefrologickou společností. Cílem tohoto dne je zvýšit povědomí o nemocech ledvin, jejich včasné diagnostice a možnostech léčby.

„Zájemcům změříme krevní tlak, určíme jim BMI, tedy index tělesné hmotnosti, který pomáhá indikovat, zda má pacient normální tělesnou hmotnost, nadváhu či obezitu. Od toho se pak odvíjí rizika pro zdravotní stav,“ řekla Marie Jouklová, hlavní sestra Nemocnice Prostějov, s tím, že na místě bude kvalifikovaný personál připraven zodpovědět všechny dotazy o problematice onemocnění ledvin. V případě pozitivního nálezu pak mohou pacienta ihned objednat již na konkrétní vyšetření a případné problémy tak zachytit již v raném stadiu.

Připravena bude také ochutnávka i prezentace vhodných potravinových doplňků, jako například bylinné čaje a sirupy.

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com | Zdroj prostejov.eu

Štítky ledviny, světový den ledvin, nemocnice, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.