úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

FOTO: Řidička vjela na nechráněný přejezd před projíždějící vlak. Skončila v nemocnici

Ke střetu auta s vlakem došlo včera po sedmé hodině večerní v Kostelci na Hané na Prostějovsku. I přes značnou destrukci auta byla řidička do nemocnice transportována s lehkým zraněním.

Šestačtyřicetiletá řidička Mazdy vjela na nechráněný přejezd bez závor v ulici Příhon ve směru k centru města v době, kdy po trati ve směru od Prostějova projížděl osobní vlak. Přední část vlaku narazila do zadní částí auta, které bylo odhozeno na trávu vpravo mimo kolejiště.

U nehody zasahovaly jednotky hasičů z Prostějova, Přerov a Kostelce na Hané. „Hasiči vozidlo protipožárně zajistili, zásah si převzala drážní jednotka z Přerova." doplnil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Řidička utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice. Žádný ze třinácti cestujících ve vlaku zraněn nebyl. Výše způsobené škody byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun a alkohol byl u řidičky i strojvůdce vyloučen dechovými zkouškami.

„Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," doplnil policejní mluvčí František Kořínek.

Foto HZSOL, PČR

Štítky nehoda, vlak, auto, železnice, přejezd, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.