úterý 19. března 2024 Josef

Informační centrum v Prostějově opraví. Rekonstrukce bude stát téměř milion a půl

Novou podobu bude mít díky zahájené modernizaci regionální informační centrum v Prostějově, které poskytuje služby turistům a návštěvníkům města. Celková rekonstrukce informačního centra v historickém jádru města bude stát zhruba 1,4 milionu korun a měla by být hotova před hlavní turistickou sezónou. To řekla mluvčí radnice Jana Gáborová.

Investici do rekonstrukce informačního centra už podle primátora Františka Jury (ANO) schválila městská rada. Projekt počítá nejen s rekonstrukci prostor, ale také s pořízením nového nábytku a stavebními úpravami. „Informační služba po dokončení obnovy nabídne návštěvníkům moderní prostory," uvedl Jura.

Stavební úpravy rekonstrukce rozvodů elektřiny a vzduchotechniky informačního centra budou stát zhruba 700 tisíc korun. Dalších 650 tisíc si vyžádá vybavení informačního centra novým nábytkem a vestavěnými prvky.

Regionální informační centrum poskytuje informace o Prostějově, kultuře, památkách a sportu. V jeho nabídce jsou také turistické informace z města i regionu či údaje o odjezdech vlaků a autobusů. Návštěvníci v centru získají také přehled ubytovacích a stravovacích možností ve městě a mohou si domluvit prohlídky radnice a radniční věže.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky ČR, správa, turistika, stavby, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.