pátek 26. dubna 2024 Oto

Strážníci se zaměřili na páníčky psů v rámci kampaně "Pes za to nemůže"

Strážníci Městské policie Prostějov se zaměřili na pejskaře. Na preventivní akci s názvem „Pes za to nemůže“ kontrolují, zda mají majitelé psů své čtyřnohé mazlíčky očipované, přihlášené na Magistrátu města Prostějova a zda dodržují pravidla upravená obecně závaznými vyhláškami.

„Cílem akce je přimět majitele psů, aby dodržovali pravidla, která se týkají nejen volného pohybu psů na veřejném prostranství, ale i uklízení exkrementů. Tím zcela jistě přispějí k čistotě města a většímu bezpečí v ulicích. Pokud strážníci zjistí, že pes má čip, jsou za něj zaplaceny poplatky, obdrží majitel za odměnu reflexní obojek nebo sadu sáčků na psí exkrementy a letáček s informací, kde se může pes pohybovat bez vodítka. Zastupitelstvo našeho města při předposledním zasedání schválili novelizace obecně závazné vyhlášky č. 8/2012, kterou se stanoví pravidla pro pohyb psů na veřejném prostranství a vymezují prostory pro volné pobíhání psů na území města Prostějova. Úplné znění této vyhlášky je na webových stránkách města Prostějova každému přístupné. Míst k volnému pohybu psů je na katastru města celkem 16. Na ostatních veřejný prostorách musí být pes vždy na vodítku. Jde přece o bezpečí ostatních osob a dětí," uvedl ředitel Městské policie Prostějov Jan Nagy. 

V případě zjištění přestupku hrozí na místě pokuta do 10 tisíc korun. Takový případ při akci zjištěn nebyl a to je velmi dobře. Během dvou akcí strážníci zkontrolovali 37 psů. Všichni majitelé měli své čtyřnohé kamarády v pořádku. Nebyl zjištěn žádný přestupek.  Preventivní akce „Pes za to nemůže“ bude probíhat i v následujících týdnech.

Tisková zpráva

Štítky pes za to nemůže, pes, páníček, strážníci, Městská policie Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.