pátek 29. března 2024 Taťána

Zloděje v pláštěnce usvědčily příliš bílé ponožky a stopy bot, které zanechal na místě činu

Velkou smůlu měl nešikovný třiačtyřicetiletý muž z Prostějovska, který se v úterý 16. července v ranních hodinách rozhodl vykrást jednu z firem v obci na Prostějovsku.

Před vlastním odchodem do zaměstnání si vybral jinou firmu v obci, do které se násilím vloupal. Prodejnu prohledal a zaměřil se zejména na pokladnu, kde ovšem našel jen pár drobných. Nakonec s nimi a s nalezeným fotoaparátem uprchl, přičemž foťák nechal na zídce po cestě z prodejny. Způsobil tak hmotnou škodu za necelých 5 tisíc korun.

„Na vloupání přišla zaměstnankyně, která věc oznámila na policii. V místě bylo provedeno ohledání místa činu a nasazen byl i služební pes Spike. Ten označil ústupovou cestu pachatele z místa. Na té označil postupně šroubovák, zapalovač a také otisk podrážky pachatele. Dalším stěžejním důkazem se ukázal být videozáznam pořízený bezpečnostní kamerou. Ne té byl zachycen pachatel v šedé pláštěnce a s výrazně bílými ponožkami," popsal policejní mluvčí František Kořínek.

Právě ponožky urychlily průběh dalšího šetření. V zářivě bílých ponožkách totiž toho dne přišel do práce zaměstnanec jiné firmy v obci.  Podezření zesílilo, když v košíku jízdního kola zaměstnance nalezli´policisté šedou pláštěnku. Při následném podání vysvětlení policisté dále zjistili, že podrážky obuvi se shodují s otiskem označeným služebním psem Spikem. Pod tíhou těchto důkazů muži nezbylo nic jiného, než se přiznat.

„Pro své jednání si tak ihned, ještě během dopoledne, od policistů převzal sdělení podezření z přečinu krádež ve stádiu pokusu. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Ve věci je konáno zkrácené přípravné řízení," dodal Kořínek.

Autoři

Štítky zloděj, pláštěnka, ponožky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.