pátek 26. dubna 2024 Oto

Ornitologové kroužkovali labutě. Při práci je napadli samozvaní opilí ochránci

V neděli 25. srpna 2019 po druhé hodině odpolední prováděli čtyři pracovníci České společnosti ornitologické kroužkování labutí na pláži Podhradského rybníka v Plumlově. Byli však napadeni dvěma muži. Důvodem napadení, byla snaha ochránit labutě před domnělým týráním.

„Při kroužkování dvou labutí je jednačtyřicetiletý muž a patnáctiletý mladík svými těly zasedli, a tím je znehybnily, aby je mohli označit. V tom na místo z nedalekého autokempu přiběhli muži ve věku 45 a 51 let. Starší z útočníků měl patnáctiletého kroužkovatele udeřit a po uchopení za triko s ním prudce smýknout do strany, až  upadl ze znehybněné labutě. Poté měl útočník fyzicky napadnout i třiačtyřicetiletou spolupracovnici kroužkovatelů. Při incidentu ránu od jednačtyřicetiletého kroužkovatele utržil i starší z útočníků. Mladší z útočníků se sporu zúčastnil pouze verbálně," popsal situaci policejní mluvčí František Kořínek.

Při incidentu nikdo nebyl zraněn a roztržením trika mladého ornitologa vznikla škoda za 300 korun. Starší z útočníků nadýchal přes dvě promile alkoholu, ostatní účastníci incidentu byli střízliví. „Věc pro podezření z přestupků proti občanskému soužití a přestupku proti majetku šetří plumlovští policisté," doplnil mluvčí.

Foto mapio.net

Štítky napadení, labutě, ornitologové, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.