pátek 29. března 2024 Taťána

V biokoridoru Hloučela bude vybudováno hřiště pro discgolf

Prostějovská radnice nechá v biokoridoru Hloučela za necelých 700.000 korun vybudovat discgolfové hřiště. Plocha pro discgolf, při kterém se hráči speciálními létajícími disky trefují do kovových košů, zatím v Prostějově a okolí není. Radní už odsouhlasili zadání této zakázky pražské firmě HEPA group. Řekl to primátorův náměstek Jiří Rozehnal.

Investice podle Rozehnala zahrnuje úpravy zeleně na ploše hřiště i instalaci herního zařízení. Po dokončení bude hřiště předáno do správy organizaci Sportcentru DDM. „Celkové náklady na realizaci návrhu jsou propočteny na zhruba 676 tisíc korun," podotkl Rozehnal.

Discgolf je obdobou klasického golfu a získává si v Česku velkou popularitu. Na novém hřišti v Prostějově bude devět samostatných herních košů včetně popisů a velké informační tabule.

Radnice discgolfové hřiště plánuje v biokoridoru Hloučela už delší dobu. V roce 2017 musel být projekt nakonec odložen. S hřištěm v této části města totiž nesouhlasila Agentura ochrany přírody a krajiny.

Vedení agentury tehdy upozornilo, že projekt discgolfového hřiště není v souladu s podmínkami výzvy operačního programu Životní prostředí, z něhož je zeleň v biokoridoru Hloučela financována. Vedení města proto muselo v biokoridoru najít jiné vhodné místo pro vybudování hřiště.

Autoři | Foto wikipedia.com

Štítky ČR, rekreace, příroda, sporty, zajímavosti, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.