sobota 20. dubna 2024 Marcela

Policie od včerejšího večera pátrá po ztraceném houbaři. Nepomohl ani vrtulník s termovizí

Policisté od včerejší páté hodiny odpolední pátrají po třiasedmdesátiletém Janu Štěrbovi, který má trvalé bydliště v Olomouci. Muž šel s rodinou na houby, ale nedorazil na domluvené místo srazu, proto po muži pátrá policie. Zatím neúspěšně. Do pátrání se zapojili i hasiči.

„Rodinní příslušníci uvedli, že se s hledaným naposledy viděli v 09:45 hodin v lesním prostoru v místě zvaném U červeného kříže u komunikace mezi obcemi Kandia a Slavíkov. Dle domluvy se všichni měli znovu setkat na stejném místě v poledne. Pohřešovaný však nedorazil a nepodal o sobě zprávu," popsal mluvčí policie František Kořínek.

Rodina muže nenašla a úspěšní nebyli ani policisté, kteří k pátrání v pozdních nočních hodinách použili vrtulník s termovizí. V pátrání policie pokračuje dnes od ranních hodin.

„Několik jednotek hasičů se aktuálně zapojuje do rozsáhlé pátrací akce po pohřešovaném muži v lesích u obce Laškov, Kandia. Do akce zapojujeme také kynology kolegů z krajů Jihomoravského a Zlínského," pověděl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Jan Štěrba je 170 centimetrů vysoký a štíhlý. Má krátké prošedivělé vlasy s pleší. Na sobě má oblečenou béžovou šusťákovou bundu a béžové kalhoty. „Muž by měl být fyzicky zdatným turistou, proto není vyloučeno, že se od místa mohl vzdálit i na poměrně velikou vzdálenost," pověděl mluvčí.

S jakýmikoli informacemi k pohřešovanému muži se prosím obraťte na linku 158.

Foto PČR

Štítky pátrání, houbař, termovize, vrtulník, Prostějovsko, Jan Štěrba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.