neděle 19. května 2024 Ivo

Prostějov jedná o dalších financích na cyklostezku v Okružní ulici

Zastupitelé budou na svém jednání, mimo jiné, rozhodovat o dalších financích pro stavbu cyklostezky v Okružní ulici. Rada města Prostějova k tomu vydala kladné doporučení.

„Navýšení financí si vyžádala vynucená přeložka vysokého a nízkého napětí z důvodu realizace stavby třetí etapy cyklistické stezky,“ vysvětlil v krátkosti důvod navýšení financí primátor František Jura. Celkové náklady na realizaci zmiňované přeložky činí 601 tisíc korun.

„Z této částky již byla uhrazena záloha ve výši 119 tisíc korun. Na základě upřesnění celkových nákladů akce společnosti E.ON, je potřebné doplatit částku ve výši 482 tisíc korun,“ upřesnil čísla náměstek primátora Jiří Rozehnal, který má investiční akce města Prostějova ve své gesci a doplnil, že město Prostějov má skutečně rozsáhlou síť cyklostezek, které jsou postupně napojovány do celistvé sítě generelu stezek.

„Někdy dochází k potížím při napojování již vybudovaných tras z důvodu nevyřešených majetkoprávních vztahů. Tady se postupně snažíme o řešení co nejrychleji tak, aby lidé nemuseli dlouho, při vynucené absenci napojení na jednotlivé cyklostezky, jezdit po nebezpečných komunikacích,“ uzavřel náměstek Rozehnal.

Foto prostejov.eu

Štítky cyklostezka, etapa, finance, Okružní, Prostějov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.