neděle 19. května 2024 Ivo

Shrabané listí pečlivě přikryté větvemi bude fungovat jako zimoviště pro ježky

Několik zimovišť pro ježky a další živočichy dá v katastru Prostějova vybudovat radnice, aby jim tímto způsobem pomohla přečkat zimní období. Pracovníci technických služeb na vybraných místech navrší shrabané listí, které pečlivě přikryjí větvemi. Zimoviště poté doplní edukačními tabulkami. Sdělil to primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko).

„Vytipovali jsme ve městě deset vhodných lokalit. Dvě místa jsou v Kolářových sadech, dvě místa ve Vrahovicích a další na Joštově náměstí, ve vnitrobloku Brněnská a Mozartova, na sídlišti Svobody, v Krasicích u rybníka, v Čechovicích na návsi a v Domamyslicích u Mlýnského náhonu,“ uvedl Pospíšil.

S nápadem vybudovat zimoviště pro ježky a další živočichy přišel před časem předseda komise životního prostředí radnice Libor Marčan. „Nápad se mi tak zalíbil, že jsme jej komisi představili a ve spolupráci s odborem správy a údržby majetku města jsme vytipovali lokality," uvedla primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

Podle Sokolové hromady listí zatížené větvemi zajistí ježkům v zimním období dostatečné zázemí. „Nejde o hromadu nepořádku, ale při bližším pohledu jde o horu života, kterému pomůžeme přežít nehostinné zimní měsíce," dodala Sokolová.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, příroda, správa, ježek, zajímavosti, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.