neděle 19. května 2024 Ivo

Opilý řidič při couvání způsobil nehodu, z místa sice uprchl, policie ho však brzy dopadla

V úterý 17. prosince došlo ve večerních hodinách v ulici C. Boudy k dopravní nehodě. Čtyřicetiletý řidič Volkswagenu při couvání narazil zadní částí vozu do zaparkovaného auta Škody Superb. Po nehodě z místa ujel, zaparkoval nedaleko a odešel domů.

Na základě oznámení se přivolaným policistům muže podařilo v místě bydliště vypátrat. Pod tíhou svědectví se muž ke způsobení nehody přiznal. Policisté u zjevně podnapilého řidiče provedli dechovou zkoušku - naměřili hodnotu 1,98 ‰ alkoholu v dechu. Muž se k požití alkoholu před jízdou přiznal, ale kdy a jaký alkohol požil, sdělit odmítl.  

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Další jízdu policisté muži zakázali. Řidičský průkaz zadržen nebyl, protože ho policistům nepředložil.

„Pro své jednání je nyní podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu a z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest a zákaz činnosti,“ uvádí k případu mluvčí prostějovské pobočky Policie ČR František Kořínek. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PČR

Štítky dopravní nehoda, opilost, řidič, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.